سوالات متداول

هم خیر و هم بله. واقعیت این است که ما در کلاس های آموزش چرتکه به دنبال آموزش جمع و تفریق و ضرب و تقسیم نیستیم. تصور اکثر اولیاء این است که اساسا یاد گرفتن جمع و تفریق با سرعت بالا به چه درد میخورد؟ در حالیکه در واقع چرتکه و جمع وتفریق ابزاری است برای رسیدن به هدف بزرگتر که آنهم تقویت عصبی مغز و رشد و تقویت دو نمیکره مغز می باشد.

هم خیر و هم بله، پاسخ دقیقا مانند سوال بالاست. اگر صرفا به دنبال تقویت ریاضی بچه ها هستید، به مراکزی که بصورت تخصصی کار آموزش ریاضی انجام می دهند و از اساتید مجرب این کار استفاده می کنند مراجعه کنید. کلاس های چرتکه قطع به یقین در ریاضیات تاثیر گذار است، ولی باز هم هدف اصلی ما نیست و در اهداف بعدی آموزشی چرتکه طبقه بندی می شود.

این اشتباه در ذهن خیلی از افراد وجود دارد. افرادی که با چرتکه آشنایی ندارند به واسطه دیدن ۵ مهره بر روی میله های چرتکه تصور می کنند که واحد چرتکه سوروبان ۵ تایی است در حالیکه این موضوع صد در صد غلط است.

برای بچه ها هر دو چرتکه آریایی و چرتکه سوروبان ژاپن عالی است ولی در چرتکه آریایی به دلیل ۹ مهره بودن و همان سیستم شمارشی سنتی، اتفاق خاصی در ذهن و رشد مغزی بچه ها نمی افتد در حالیکه در چرتکه فارسی (سوروبان) بواسطه تکنیک هایی که وجود دارد، بچه ها مجبورند که از مغز و توانایی های ذهنی خود استفاده کنند و همین موضوع است که رشد مهارتهای ذهنی و تقویت حافظه و تقویت ضریب هوشی بچه ها را به وجود می آورد.

خیر، واحد معیار آموزشی در چرتکه سوروبان و چرتکه فارسی ۱۰ تایی است و کاملا منطبق با نظام آموزش ریاضی در آموزش و پرورش بوده و به هیچ وجه کوچکترین مغایرتی ندارد.

چرتکه به واسطه فرایندی که در بکارگیری دستها، چشمها و گوشها دارد، در بکار گیری همزمان هر دو نیمکره ی مغز تاثیر بسزایی دارد. فراگیر بوسیله ابزار چرتکه محاسبات را فرا می گیرد و طی دوره آموزشی چرتکه و با کمک خانواده تکنیک های تصویرسازی، تجسم و تخیل را می آموزد. به مرور و با تقویت توانایی های تصویرسازی و تخیل، فراگیران می آموزند چگونه چرتکه واقعیِ خود را با هر رنگ و ترکیب و شکل و اندازه ای که دوست دارند، در ذهن خود و در نیمکره راست مغزشان تجسم کنند. این همان اتفاق میمون و بی نظیری است که در کلاس های آموزش چرتکه دنبالش هستیم. زمانی که فراگیران توانستند تغییرات جانمایی مهره ها را در ذهن تجسم گرای خود ایجاد کنند، برای محاسبه تصویر آن اشکال ذهنی واحد محاسبات و ریاضیات در نیم کره چپ به کمک می آید. یعنی آنالیز شکل و وضعیت مهره ها (که در نیمکره راست تشکیل شده) توسط واحد محاسبات و ریاضیات (که در نیمکره چپ شده واقع شده) منتج به یک نتیجه یا عدد ریاضی می شود و حالا عدد ورودی بعدی و بعدی و بعدی و … . همین رفت و برگشت اطلاعات بین دو نیمکره مغز و تعامل عصبی و سلولی بین واحد های مختلف مغز سبب تقویت سلولی عصب های مغزی، تقویت نورون های مغزی و در نتیجه تقویت سرعت، دقت و تمرکز فراگیران، تقویت حافظه بلند مدت و کوتاه مدت، رشد و تقویت توانایی های تصویرسازی و تجسمی، رشد و تقویت مهارتهای درک سه بعدی و … و در نهایت رشد همزمان هر دو نیمکره مغز و افزایش هوش ای کیو ( EQ ) و چه بسا آی کیو( IQ ) می شود .

بله، بواسطه تکنیک های آموزشیِ شنیداری در کلاس های چرتکه فارسی ، فراگیران ملزم می شوند که نهایتِ توجه، تمرکز و دقت خود را در گوش دادن به کار گیرند. بدین معنی که می آموزند گوشهایشان همچون فیلتری عمل کند که فقط و فقط صدای مربی را بشنوند و تمام صداهای اضافی محیط و دانش آموزان و نویز های زائد را نشنیده بگیرند و تنها توجهشان اعدادی باشد که مربی میخواند. این تکنیک که در دفتر شنیداری و طی یک ترم به کرّات انجام می شود، تمرکز، دقت و توجه فراگیران را افزایش می دهد

علاوه بر تمام موارد ذکر شده در سوال ۶ و ۷ در پک چرتکه فراگیران دو دفتر تندنویسی و شنیداری وجود دارد که بواسطه آموزش و تمرینی که در این دو دفتر اجرا می شود، چرتکه آموزان سرعت، دقت و تمرکز را در تمام جلسات کلاسی چرتکه و تمرین خانه تکرار و تمرین می کنند و همین موضوع سبب رشد مهارت های فوق می شود

بله، با توجه به کوچک بودن چرتکه های دانش آموزی و کوتاه بودن مسیر حرکت مهره ها روی میله چرتکه، و با توجه به اینکه چرتکه ها طوری طراحی شده اند که روی میز حرکت می کنند، این امر سبب می شود که فراگیران کلاس های آموزش چرتکه نهایت دقت و تمرکز را داشته باشند تا در زمان جابجایی مهره مورد نظر، مهره های دیگرِ چرتکه حرکت نکنند. این موضوع هماهنگی و تقویت ارتباط عصبی و فیزیکی عضلات چشم و دست را به دنبال دارد و منتج به تقویت مهارت های دست ورزی می شود .

خیر، بهترین گروه سنی برای آموزش چرتکه و شرکت در کلاس های چرتکه از ۵ تا ۱۳ سال می باشد. هر چند که تا سنین ۱۶ سال هم آموزش چرتکه داریم.
اول اینکه اعداد چیزی است که تمام انسان ها در تمام مراودات عادی زندگی استفاده می کنند. خصوصاً فراگیران گروه سنی مذکور چون در حال تحصیل هستند، دائماً با محاسبات و اعداد سر و کار دارند. از اینرو متفاوت با آموزه های دیگر مانند زبان خارجه و… می باشد.
دوم اینکه با توجه به سن جامعه هدف، در بدترین حالت، کسی که در سن ۱۳ سالگی چرتکه را یاد می گیرد حداقل تا سن دیپلم ۵ سال ادامه تحصیل دارد که هر روز و هر روز با اعداد و محاسبات و… سر و کار دارد. همین امر سبب می شود که آموزه ها و مهارت های چرتکه دائما در فراگیران تکرار و تکرار و تکرار شود و سبب می شود که چرتکه و محاسبات ذهنی و چرتکه ای در حافظه بلند مدت فراگیران جای بگیرد.

بله، پرسیدن این سئوال مانند این است که بپرسیم آیا خوردن میوه برای بزرگتر ها و میانسال ها هم مفید است؟ البته که مفید است. شاید به لحاظ شرایط سنی، جذب مواد مغذی در سنین پایین بهتر و بیشتر اتفاق بیفتد ولی صد البته که برای بزرگترها هم تاثیر مثبت دارد. نمود واقعی این موضوع در مورد چرتکه نیز وجود دارد. یعنی آموزش چرتکه قطعاً تاثیرات بسیار خوبی در بکارگیری مغز و تقویت یا فعال کردن سلول های مغزی ایجاد می کند.
همین امر تاثیر بسزایی در به تاخیر افتادن آلزایمر و فراموشی در سنین بالاتر می شود و تاثیر چرتکه به مراتب از حل کردن جدول و شطرنج و… بیشتر است.

هم بله و هم خیر. اول از همه مهم است که ما خودمان تفاوت استرس و هیجان را بدانیم و درک کنیم. در فرایند آموزش چرتکه و بسیاری از آموزه های دیگر، هر دو موضوع استرس و هیجان اتفاق می افتد. آیا کودکی که در یک باشگاه کاراته ورزش میکند، استرس ندارد؟
استرس از عقب ماندن، ضعیف تر بودن، شکست خوردن در مبارزه و … . تمام اینها استرس زاست و در کنار آن هیجان هم دارد. جلوتر بودن، سریعتر بودن، قوی تر بودن، پیروزی در مبارزه و … .
آیا کودکی که به مدرسه میرود استرس ندارد؟ بیدار شدن از خواب در صبح زود، درس خواندن، کمتر برنامه کودک دیدن، دیر رسیدن به مدرسه، دیر آمدن پدر و مادر موقع رفتن، ناراحت شدن معلم، امتحان املاء، ریاضی، انشاء، علوم و… همه اینها برای بچه ها هم استرس زاست و هم هیجان انگیز. ما در روال واقعی نمی توانیم مانع از ورود استرس به فرزندان شویم ولی باید بیاموزیم که کنترل و مدیریت استرس را به فرزندانمان یاد بدهیم.
آموزش مدیریت استرس و هیجان بسیار مهمتر از ممانعت از ورود آن است. دقیقا مثل ماهی دادن و ماهیگیری یاد دادن. ما در سیکل آموزشی چرتکه تلاش میکنیم تا با کمک خانواده ماهیگیری را به فرزندان بیاموزیم.

بله، مسلما فراگیران چرتکه می توانند در مسابقات جهانی شرکت کنند ولی سئوال اصلی اینجاست. آیا به دنبال این هستید که فرزندتان را در جهان معروف کنید؟ اگر هدف شما مطرح شدن و معروف شدن فرزندتان در جهان است، آموختن چرتکه ابزار مناسبی برای این کار نیست. به طور مثال خود شما می دانید که نفر اول مسابقات جهانی چرتکه در مسابقات اخیر چه کسی و از کدام کشور بوده است؟ جواب منفی است. پس اگر می خواهید فرزندتان جهانی شود، به دنبال رشته های علمی المپیادی و ورزشی و المپیکی بروید نه چرتکه.

بله، تمام تکنیک ها و آموزش های چرتکه فارسی نخبگان هوشمند قزوین دقیقا منطبق با چرتکه های انگلیسی است و منطبق با سیستم آموزش چرتکه در کل دنیا. از این جهت اختلافی در روش ها و تکنیک های آموزش چرتکه با سایر چرتکه ها و حتی سایر کشورها وجود ندارد

شما فرض کنید فرزندتان در مسابقات داخلی شهر خود جزو ۳ نفر اول شده، در مسابقات استانی جزو ۵ نفر اول شده در و مسابقات کشوری جزو ۱۰ نفر اول چرتکه در کشور شده است. کسی که از بین هزاران نفر جزو ۱۰ نفر اول چرتکه در کشور شده است، در واقع یک نابغه است و توانایی ذهنی بسیار بالایی دارد. برای این افراد مجموعه ما دوره های فشرده آموزشی ای طراحی کرده که چنین فردی با توجه به توانایی های ذهنی اش، تبدیل و خواندن و نوشتن اعداد را بصورت انگلیسی می آموزد و می تواند در مسابقات جهانی چرتکه شرکت کند